چای ماسالای سنتی بر خلاف سایر انواع چای که با آب تهیه می شوند و بعدا در صورت تمایل به آن شیر اضافه می کنند، از ابتدا با شیر دم می شود.
هر چند هیچ دستور ثابت و یکسانی برای تهیه چای ماسالا مانند سایر انواع نوشیدنی ها و دمنوش ها وجود ندارد و هر خانواده ای دستور مخصوص به خود را دارد، اما در تمامی آن ها در ابتدا برگ های چای تا زمانی که طعم قوی خود را آزاد کنند در آب گذاشته می شوند.
همچنین در تمامی انواع آن ها وجود مواد اولیه شیر، برگ چای سیاه، شکر، میخک و دارچین حتمی است.
از جمله کارخانجاتی که چای ماسالا را به صورت کلاسیک و قدیمی آن ارائه می دهد میتوان به تاج محل اشاره کرد.