از پرمصرفترین نوشیدنی هایی که در جهان مورد استفاده قرار می گیرند، انواع چای ها می باشند که در سرتاسر جهان به گروههای مختلفی معروف هستند. انواع چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ.
در مطلبی که مطالعه کردم، ذکر شده بود گیاه کاملیا سیننسیس گیاهی که از آن چای برداشت می شود، نکته قابل توجه اینجاست که همه نوع های چای از همین گیاه برداشت می گردند و تنها تفاوتشان در فرآیندهاییست که بر روی آنها صورت می گیرد.
اما چای سفید که از غنچه های تازه و شکفته نشده این گیاه به دست می آید، تحت هیچ فرایندی قرار نمی گیرد حتی مالش، تخمیر و اکسیداسیون. و این یکی از دلایل مهم محبوبیت این چای حتی در زمانهای امپراطوران چینی بوده است.
همچنین چای سفید میزان کافئین کمتری نسبت به دیگر انواع چای دارد و از آنتی اکسیدان بالاتری نسبت به آنها برخوردار است.
از گونههای از چای سفید میتوان به چای های زیر اشاره کرد که هرکدام از کیفیت و درجه های متفاوتی برخوردار هستند:
- چای سفید سوزن نقرهای
- چای سفید گل صد تومانی
- چای سفید ابرسفید
- چای سفید ماه طلایی
انواع چای های سبز، سیاه، سفید و … همچنین گونه های مختلف چای سفید که در بالا ذکر شد، نیز در بازار ایران به فروش می رسند که به راحتی می توانید آنها را تهیه نمایید.